
دکتر سید ابوالحسن نائینی، رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و رئیس همایش آمایش علم و فناوری امروز ۱۵ اردیبهشت در نشست خبری که در دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: اساتید، صاحبنظران و پژوهشگران در این همایش با ارائه نظرات تخصصی خود در باره آمایش علم و فناوری، ابعاد، زمینه ها، آثار و پیامدهای آن می پردازند.
وی برگزاری این همایش را با توجه به نیاز قزوین و سایر استان های کشور به آمایش سرزمینی ضروری دانست و ادامه داد: آمایش علم فناوری با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین برگزار و اجرای آن یکی از مسئولیت های علمی و فرهنگی دانشگاه ها است تا براساس برنامه های دانش محوری چنین همایش هایی را برگزار کنند.
نائینی اضافه کرد: تغییرات سریع و گسترده محیطی، نظام های سنتی برنامه ریزی و مدیریت را با چالش های فراوانی مواجه کرده و برنامه ریزی مبتنی بر آمایش به عنوان راهی برای غلبه بر این چالش ها و بیرون کشیدن فرصت ها از دل تهدیدها شناخته می شود.
وی با اشاره به اینکه آمایش سرزمینی به دلیل انعطاف پذیری با استقبال روز افزونی از سوی دولت ها و سازمان ها رو به رو شده، گفت: امروزه یکی از شاخص ها و معیارهای توسعه یافتگی، میزان انطباق برنامه های اجرایی هر کشور با مبانی و مطالعات آمایشی است.
نائینی، آمایش را نوعی برنامه ریزی بلند مدت با هدف سازماندهی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی دانست که زمینه تعامل میان سه عنصر انسان، فضا و فعالیت و ارائه چیدمان منطقی و مناسب فعالیت ها در عرصه سرزمین را فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: آمایش علم و فناوری دارای ماهیت میان رشته ای بوده و در آن از مفاهیم رشته های مختلف از جمله آمایش سرزمین، مدیریت راهبردی، آینده پژوهی، برنامه ریزی آموزش عالی، سیاستگذاری علم و فناوری، برنامه ریزی منطقه ای و مدیریت پژوهشی استفاده می شود.
به گفته وی، برای توسعه علم و فناوری هرگونه برنامه ریزی باید در چارچوب سند آمایش علم و فناوری و براساس نیاز و توانایی های منطقه ای انجام شود.
رئیس پژوهشکده آینده پژوهی دانشگاه و دبیر این همایش در این نشست گفت: با فراخوان همایش آمایش علم و فناوری ۷۵ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که با داوری های صورت گرفته در نهایت ۶۱ مقاله پذیرفته شد.
حاکم قاسمی افزود: ۲۰ مقاله این همایش به صورت شفاهی در پنل های تخصصی ارائه و ۱۴مقاله نیز به شکل پوستر ارائه می شود.
وی بخشی از این همایش را علمی و بخش دیگر را اجرایی دانست و اضافه کرد: این همایش همچنین برای کمک به تبیین و اجرایی شدن اسناد بالادستی است.
قاسمی ادامه داد: در این راستا قزوین سند آمایش علم و فناوری را تدوین کرده اما در چارچوب نقشی که به دانشگاه ها داده شده باید از توانمندی های علمی کل کشور استفاده شود تا به راهکارهای الگویی و چارچوب های سند برای توسعه استان ها برسیم.
وی ادامه داد: علم و فناوری در سرنوشت کشور بسیار تاثیرگذار بوده و برگزاری این همایش که با مشارکت شخصیت های علمی و دانشگاهی برگزار می شود رویداد مهمی است که نتایج آن مسیر درستی را برای آینده علمی استان در زمینه علم و فناوری ترسیم خواهد کرد.
قاسمی در پایان افزود: برپایی همایش ملی آمایش علم و فناوری در قزوین می تواند به یک الگوی کشوری تبدیل شود و نتایج ارزشمندی را نیز برای بخش های مختلف استان به همراه داشته باشد.
گفتنی است نخستین همایش آمایش علم و فناوریبا همکاری استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سایر دستگاه ها روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در دانشگاه برگزار می شود.
جديدترين خبرها
-
««آگهی مزایده یازده قطعه زمین شهرک سعد آباد دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) »»
-
قهرمانی تیم دانشگاه در مسابقات ملی پل فولادی
-
اردوی زیارتی – فرهنگی مشهد مقدس دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار شد
-
همایش آینده نگاری تمدن نوین اسلامی در دانشگاه برگزار می شود
-
عضویت دانشگاه در پایگاه تخصصی همکار
-
چهاردهمین همایش کارآفرینی زنان
-
فراخوان شرکت در مسابقات فرهنگی جاده ابریشم
-
سامانه پذیرش الکترونیکی دانشجویان بین الملل
-
مراسم افتتاح دانشکده معماری و شهرسازی
-
اطلاعیه دفتر آموزش های آزاد و مجازی”آزمون تعیین سطح دوره آموزش زبان انگلیسی”
-
بیانیه دانشگاه در دعوت به راهپیمایی ۲۲ بهمن
-
رونمایی از تمثال حضرت امام خمینی در دانشگاه
-
ارائه طرح پژوهشی دانشگاه در شورای استاندارد
-
بازدید مدیران شرکت شیشه لیا از دانشگاه
-
دیدار با یکی از همکاران شاهد و ایثارگر دانشگاه
-
گل افشانی و عطرفشانی مزار شهدای گمنام دانشگاه
-
برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، عمومی، کاربردی و تخصصی
-
برگزاری دوره آموزش زبان آلمانی و ترکی استانبولی
-
برگزاری دوره آموزش جامع مهارت هفت گانه ICDL
-
برگزاری دوره آمادگی آزمون زبان MSRT