درج شده توسط: روابط عمومی

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی ره:

رشد 4 برابری اعتبار طرح‌های پژوهشی در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره)

17 Dec 2024

کد خبر : 14665653

تعداد بازدید : 255

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: دانشگاه در راستای ماموریت تحولی خود توانست در دوره مدیریت سه‌ساله اخیر، میزان قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه را ۴ برابر رشد دهد و از این طریق به بخشی از وظایف خود برای کاربردی کردن پژوهش ها و پاسخ گو بودن برای رفع نیازهای جامعه و صنعت عمل کند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: دانشگاه در راستای ماموریت تحولی خود توانست در دوره مدیریت سه‌ساله اخیر، میزان قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه را ۴ برابر رشد دهد و از این طریق به بخشی از وظایف خود برای کاربردی کردن پژوهش ها و پاسخ گو بودن برای رفع نیازهای جامعه و صنعت عمل کند.  در سال گذشته مبلغ قراردادهای اعضای هیات علمی دانشگاه از سه میلیارد و هفتصد سال 1400 به  ۱۴ میلیارد تومان رسید و در هشت‌ماهه امسال 11 و نیم میلیارد تومان قرارداد پژوهشی منعقد شد.

سیدعلی قاسم‌زاده در مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد:از افتخارات ما در سه سال به کارگیری مدیرانی پژوهشگر بود از معاون پژوهشی که خود جزو پژوهشگران دو درصدی دنیا و پژوهشگر برگزیده دانشکده فنی و مهندسی است تا مدیر امور پژوهشی و مدیر ارتباط با صنعت و جامعه و مدیر پردیس رشد و فناوری و مدیر آزمایشگاه مرکزی همگی از پژوهشگران برتر دانشگاه در یک دهه اخیر بوده و  هستند، لذا مدیران درد آشنا با مشکلات پژوهشی در این حوزه فعالیت کردند و برای همین بوده که ویژه به حوزه پژوهش که چون جریان  خون در رگهای دانشگاه است توجه کردیم. 

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره)  افزود: برای اینکه منصفانه درباره عملکرد ما در پژوهش نظر دهید کافی است به موارد ذیل توجه کنید که در چه موقعیتی بودیم و اکنون کجا. 
1. تغییر شیوه نامه پژوهشگر برتر دانشگاه برای کیفی سازی و توجه به حوزه هایی که قبلا بدان توجه چندانی نمی شد. از طرح های فناورانه و قراردادها تا کیفیت مقالات و... 
در همین شیوه نامه ضمن حفظ کف سی امتیاز سالانه، فعالیت های سه سال اخیر را مبنا قرار دادیم. برای نخستین بار به دانشمندان پراستناد مان توجه کردیم، بانوی برگزیده پژوهشگر، کارمند پژوهشگر برتر، فناور برتر، پشتیبان پژوهش برگزیده و... نیز به حوزه های برگزیده افزوده شد. 
2. پایه محاسبه  پژوهانه را سه برابر کردیم. 
3. 50 درصد امتیازات پژوهانه استفاده نشده  را به سال بعد منتقل کردیم. 
4. موارد مصرف پژوهانه را از انحصار و محدودیت خارج کردیم و به تنوع و تعدد در مصرف گرنت  اجاره دادیم. 
5. با مصوبه هیات امنا پایه حداقلی مبلغ ریالی تشویقی را دوبرابر کردیم و سقف تشویق مقاله را از 20 میلیون تومان به 60 میلیون تومان رساندیم. و البته در پی افزایش آن در هیات امنای بعدی هستیم. 
6. در دهه اخیر بیشترین توجه به تامین تجهیزات آزمایشگاهی و فضای آزمایشگاهی را انجام دادیم از تاسیس و تجمیع و ساخت مجتمع آزمایشگاهی علوم پایه تا جایابی آزمایشگاه مرکزی و خرید تجهیزات مهم چون میکروسکوپ الکترونیکی روبشی که بیش از 40 میلیارد تومان قیمت دارد... 
خرید بیش از 200 دستگاه رایانه پیشرفته و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه های مختلف فنی و کشاورزی و... 
7. کاستن حدود 5 درصدی از بالاسری طرح های پژوهشی بالای یک میلیارد تومانی برای تقویت و تشویق اعضای هیات علمی 
8. کسب مجوز ثبت پتنت و اختراع و ایده 
9. ارتقای مرکز رشد به پردیس و افزایش دو برابری واحد ها و شرکت های فناور  ودانش بنیان و تولید بیش از 18 محصول دانش بنیان 
10. ارتقای جایگاه علمی دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی چون تایمز و شانگهای 
11. تصویب آیین نامه یکپارچه امتیاز دهی برای پرهیز از حب و بغض و... بگونه ای که مقالات و کتاب‌ها بر اساس کیفیت، مطابق جدول امتیازدهی می شوند و این عامل رفع تبعیض و موجب عدالت در دانشکده ها و گروه ها می شود 
12. راه اندازی کرسی های ترويجی نقد و نظریه پردازی که تاکنون دو کرسی برگزار شد. 
13.  بروز رسانی آیین نامه پسادکتری و مجوز جذب بیش از 12 پسا دکتری برای اولین بار و همچنین دو دانشجوی دکتری از طریق سامانه نان. 
14. پیشگام بودن در دانشگاه های کشور در اجرای پایه های تشویقی 
15. رویکرد مثبت در ارتقای اعضای هیات علمی به گونه ای که بیش از 90 درصد پرونده های ارتقای متقاضیان با رای مثبت هیات ممیزه همراه شد. 
16. بازطراحی و راه اندازی سامانه ایمیل دانشگاه
17. افزایش رتبه علمی مجلات دانشگاه و افزایش بیش از 5 مجله به مجلات علمی پژوهشی دانشگاه. 
18. ایجاد دوره ماموریت پژوهشی در کنار فرصت مطالعاتی و کاستن از موظفی در ازای آن 
19. افزایش سقف اعتبارات سفر هیات  علمی برای شرکت در همایش های بین المللی و همچنین  اجازه استفاده از پژوهانه برای بلیط رفت و برگشت سفر. 
20. تصویب شیوه نامه خاص اعضای هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی به سبب نوع و ماهیت پژوهش های آنها

21. افزایش میزان سفرهای بین المللی اعضای هیات علمی و فرصت های مطالعاتی جامعه و صنعت 
22. افزایش چندبرابری سقف حمایت دانشگاه از همایش های ملی( از 5 میلیون به 20 میلیون  و بین المللی (از 10 میلیون به 40 میلیون تومان) 
اینها بخش‌های مهمی از تغییرات و اقداماتی بود که طی این سه سال برای ارتقای جایگاه پژوهش و فناوری در دانشگاه انجام دادیم و قطعا این امور می تواند با افزایش اعتبارات و بودجه دانشگاه تقویت شود. 
باید توجه داشت که با وجود اینکه دانشگاه 310 عضو هیات علمی دارد ولی عملا ما با فعالیت حدود یک سوم اعضای محترم توانستیم چنین جایگاهی را کسب کنیم و برای نخستین بار در همین دوره بود که سه عضو هیات علمی نمونه کشوری و یک پژوهشگر برتر کشوری داشتیم.

قاسم‌زاده افزود: از دید محققان  پژوهشگر واقعی  کسی است که همیشه با رویکرد مسئله‌محوری به دنبال رفع نیازها، مشکلات و مسائل حوزه علمی و تخصصی خودش باشد. بنابراین هدف ما تقویت افرادی است که رویکرد و نگاه پژوهشگرانه دارند.

افزودن نظرات