درج شده توسط: روابط عمومی

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره):

پدافند غیرعامل در عرصه اقتصادی هم باید شکل بگیرد

31 Dec 2024

کد خبر : 15837584

تعداد بازدید : 1125

 رئیس دانشگاه گفت: در حوزه اقتصاد هنوز نتوانسته‌ایم پاتکی در برابر حملات اقتصادی دشمن انجام دهیم که مشکل گشا باشد. اگر در این چهار دهه ستادی متناسب با پدافند غیرعامل در حوزه اقتصادی ایجاد می کردیم و به اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری عمل می کردیم الان وضعیت اقتصادی کشور اینگونه بحرانی نمی شد. 

 رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) گفت: در حوزه اقتصاد هنوز نتوانسته‌ایم پاتکی در برابر حملات اقتصادی دشمن انجام دهیم که مشکل گشا باشد. اگر در این چهار دهه ستادی متناسب با پدافند غیرعامل در حوزه اقتصادی ایجاد می کردیم و به اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری عمل می کردیم الان وضعیت اقتصادی کشور اینگونه بحرانی نمی شد. بنابراین پدافند غیرعامل ما در حوزه اقتصاد موفق نبوده و مردم این عرصه را فراموش شده می دانند.

سیدعلی قاسم‌زاده در نشست مشترک رؤسا و معاونان دانشگاه‌های استان قزوین با معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اقدامات زیادی در حوزه پدافند غیرعامل صورت گرفته است که ایمن سازی محیط سایبری دانشگاه و باز طراحی پایگاه ها و تهیه سخت افزارهای مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات و محافظت از ساختار فضای IT و سایبری چون سامانه ایمیل و... و دفع حملات سایبری و همچنین توجه به مسائل ایمنی محیط کار و آزمایشگاه ها نمونه های از آنهاست. تقریبا تمام دستگاه های رایانه ای که احتمال خطر آفرین و نفوذ هکرها بوده نوسازی و تعویض شد که آثار بسیار مناسبی در ایمن سازی داشته است.

وی از اجرای طرح ایمن‌سازی سایبری سامانه‌های تحت وب در این دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه سامانه‌های این دانشگاه ممکن است مورد حمله سایبری قرار گیرد، بنابراین سامانه‌هایی که بیش از ۱۰ سال از عمر آنها گذشته بود، بازطراحی شد و اغلب سخت افزارها و نرم افزارها تعویض شد؛ امری که کمتر دیده و بازگو می شود و در این چند سال انجام چنین کارهای زیربنایی بسیار مهم و حیاتی است.

قاسم‌زاده افزود: ما به ضرورت مطابق با هشدارهای وزارت کشور و سازمان پدافند غیرعامل نسبت به ایمن‌سازی فضای مجازی و سامانه ها اقدام کردیم، گفت: البته موضوعات پدافند غیرعامل محدود به این حوزه نیست و بخشی از پدافند غیرعامل مربوط به پیش‌بینی بحران‌های مدیریتی در آینده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) تصریح کرد: در حوزه آب و تأسیسات بحران‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم، اما به خاطر کمبود بودجه و عدم حمایت قادر به رفع آنها نشدیم. در حوزه قطعی برق با توجه به اتفاقات اخیر باید با حمایت دولت نسبت به توسعه به‌کارگیری انرژی خورشیدی در دانشگاه‌ها اقدام شود؛ اگر چه در این زمینه ژنراتورها را تقویت کردیم و موانع به کارگیری و اتصال دانشکده ها را برداشتیم.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) با بیان اینکه به کمک شرکت های خصوصی طرح‌هایی برای راه‌اندازی مزرعه‌های خورشیدی در دانشگاه داریم، گفت: راه‌اندازی این مزرعه‌های خورشیدی هم به تأمین برق دانشگاه منجر خواهد شد و هم درآمدزایی را برای دانشگاه در پی خواهد داشت.

قاسم‌زاده با تشکر از برنامه های سازمان پدافند غیرعامل کشور در حمایت از پایان‌نامه‌های با موضوع مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، از دانشجویان پسر که خواهان کسر خدمت هستند دعوت کرد با قبول طرح های پیشنهادی و تصویب آن هم از این فرصت استفاده کنند و هم حمایت مالی دریافت کنند.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی نظام مسائل پدافند غیرعامل در استان قزوین گفت: باید کارگروهی با حضور نمایندگان دانشگاه‌ها تشکیل شود تا ضمن آسیب‌شناسی به مسئولان استان برای رفع مشکلات و دفع بحران ها یاری رسانند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل از تهدیدهای اقتصادی غفلت کرده‌ایم، گفت: با توجه به هجوم هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده دشمن در حوزه اقتصاد باید پدافند غیرعامل در این بخش فعالانه ورود کند.

قاسم‌زاده اضافه کرد: در حوزه اقتصاد هنوز نتوانسته‌ایم پازل‌های دشمن را شناسایی کنیم که بتوانیم واکنش مناسبی در برابر حملات اقتصادی آنها داشته باشیم. علاوه بر آن، تحریم نوعی حمله است و مقابله با آن به پدافند غیرعامل نیاز دارد. باید از ظرفیت‌های دانشگاهی و علم و فناوری در این حوزه استفاده کرد، امری که همچنان کمرنگ است.

افزودن نظرات