درج شده توسط: روابط عمومی

در راستای اولین همایش ملی کار آفرینی و کسب و کار زنان؛

نشست تخصصی بانوان، کارآفرینی و کسب و کار خلاق در دانشگاه برگزار شد

18 Nov 2024

کد خبر : 12973799

تعداد بازدید : 250

در راستای اولین همایش ملی کار آفرینی و کسب و کار زنان، به همت امور بانوان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و اندیشکده حکمرانی استان قزوین، «نشست تخصصی بانوان، کارآفرینی و کسب و کار خلاق» در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

در راستای اولین همایش ملی کار آفرینی و کسب و کار زنان، به همت امور بانوان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و اندیشکده حکمرانی استان قزوین، «نشست تخصصی بانوان، کارآفرینی و کسب و کار خلاق» روز دوشنبه ۲۲ آبان ماه در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

در این نشست بانوان و کارآفرینان استان قزوین؛ خانم دکتر کبری علیخانی در حوزه «کارآفرینی بانوان در استان، بایدها و نبایدها» خانم دکتر لیلا غریب در حوزه« فرصت‌ها و چالش‌های کسب و کار بانوان روستایی» خانم دکتر مرضیه بختیاری در حوزه «کارآفرینی پایدار در دستان بانوان خلاق» خانم دکتر شهین قربانی در حوزه«الزامات تجربه‌نگاری خود اشتغالی بانوان» و خانم دکتر زهرا شاقلانی‌پور در حوزه «نقش مغفول زنان در اقتصاد خلاق» سخنرانی کردند.

دکتر انصاری با بیان اینکه اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان هفته آینده بیست و هشتم در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود و ما نیز به عنوان یکی از مشارکت کنندگان این همایش، نشست تخصصی با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان داریم برگزار می کنیم و دیدگاه‌های کسانی که صاحب تجربه هستند راجمع آوری و در قالب یک بسته سیاستی به مرکز ارائه خواهیم کرد.

مشاور امور بانوان و خانواده ریاست دانشگاه در این نشست بیان داشت که اگر ایده و پیشنهاد قابل اجرا و عملیاتی باشد حتماً حمایت‌ها و تسهیلات لازم را برای عملیاتی شدن و اجرایی شدن این طرح‌ها فراهم می شود.

وی افزود: اگر زنان وارد عرصه شوند و دلسوزانه از ظرفیت‌های وجودی خودشان استفاده کنند قطعاً در حوزه اقتصاد و بحث کارآفرینی هم می‌توانند تحول بنیادین ایجاد کنند و اگر زنان حرکت ایجاد کنند قطعاً حرکت زا هستند و مردان را هم در مسیر حرکت تشویق خواهند کرد. دکتر انصاری گفت: انتظار می رود که حمایت‌های قانونی و دولتی از حضور زنان در عرصه کارآفرینی و اقتصادی انجام شود طوری که نقش ویژه بانوان فراموش نشود و به نقش اصلی که بحث تربیت فرزندان و نقش خانوادگی هست، آسیبی وارد نشود.

دکتر بیگدلی، عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز بیان داشت:در برهه فعلی جامعه ما در حال گذر از یک جامعه سنتی به یک جامعه با ساختار نوین است و نیازمند این است که در حوزه‌های مختلفی که بانوان حضور دارند اعم از فرهنگی، اجتماعی، کسب و کار و.... آمادگی و یک فرهنگ سازی جدید را در جامعه داشته باشیم.

مسئول اندیشکده حکمرانی اظهار داشت: یک کارگروهی تحت عنوان کارگروه جمعیت و خانواده تشکیل داده و دغدغه ما این است که بتوانیم یک الگوی زیست اجتماعی خانواده محور برای بانوهای جامعه‌ که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند فراهم کنیم.

وی افزود:این قضیه چند بعد؛ فرهنگی، اجتماعی، قانونی، نظارت و اجرا دارد که در تمام این حوزه‌ها باید کسانی که درگیر مسائل هستند به کمک ما بیایند، از خرد جمعی استفاده بکنیم، چالش‌ها و موانع را شناسایی کنیم و سعی کنیم که چالش ها را مرتفع کنیم .

رئیس دانشکده فنی و مهندسی بیان داشت: وقتی که صحبت از کارآفرینی و حضور بانوان در حوزه‌های کارآفرینی به میان می آید، شکل‌های سنتی کارآفرینی درذهنمان پدیدار می شود. در حالی که دختران بسیار خلاقی داریم که در حوزه‌های مختلفی تحصیل کردند و آمادگی دارند که در جامعه حضور پیدا کنند. لذا این نشست تخصصی رسالتی است که باید چالش‌ها و زمینه‌های لازم این حوزه راشناسایی کند گزارش‌ها رو به تمام مراکز ذر ربط منعکس کند تا مسائل برطرف شود

همچنین دکتر علیخانی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری بیان داشت: در زمان دولت شهید رئیسی سند تحولی از طرف دولت ابلاغ و یک جمع نخبگانی تشکیل شد و موارد تحولی که مربوط به بانوان هست و قابلیت اجرایی دارد جمع آوری و به هر استان ابلاغ شد که بر اساس زیست بوم منطقه خود فضا را مدیریت کند. برای اجرایی شدن این سند هفت کارگروه تخصصی تشکیل شد. یک از این کارگروه ها "کسب و کار پایدار خانواده محور" بود علت انتخاب این اسم: اولاً ناپایداری در بسیاری از فعالیت‌هایی که بانوان شروع می‌کردند و دوما بحث خانواده محور بودن آن بود.

وی ایجاد شغل برای بانوان سرپرست خانواده را از دغدغه‌های مسئولین عنوان کرد و گفت: یکی از دغدغه ها غیر از کارآفرینانی در حوزه‌های کلان توجه به مشاغل خرد خانگی است زیرا بر اساس تجربه‌ای که سایر کشورها داشتند مشاغل خرد و متوسط یا کارگاه‌های خرد تاثیر بسزایی در اقتصاد کشورهایی که در حال پیشرفت هستند دارد.

دکتر علیخانی گفت: یکی از معضلاتی که با آن روبرو هستیم و مخصوصا در زنان سرپرست خانوار بسیار مشهود است این است که ما برای بانوان شغل ایجاد کردیم ولی انان را از بسترخانواده جداکردیم، در این زمینه بحث مشاغل خانوادگی بسیاار پررنگ و حائز اهمیت می شود.

وی همچنین در بحث کارافرینی روستایی بیان داشت: اقدامات بسیار مهمی انجام شده و بودجه ای حدود 20 میلیاردی به تسهیلات زنان روستایی اختصاص دادیم و تعداد صندوق های روستایی در استان افزایش پیدا کرد یا تسهیلاتی برای راه اندازی شرکت‌های تولیدی اشتغال زایی بانوان سرپرست خانوار انجام شد.

افزودن نظرات