درج شده توسط: روابط عمومی

به میزبانی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برگزار شد:

نشست مشترک رؤسای دانشگاه‌های استان قزوین با معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور

31 Dec 2024

کد خبر : 15837364

تعداد بازدید : 860

نشست هم‌اندیشی رؤسای دانشگاه‌های استان قزوین با معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیر عامل کشور در راستای تعامل و گسترش همکاری‌های مشترک و نیز بررسی‌ نیازهای آموزش و پژوهش در حوزه پدافند غیرعامل استان، در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

نشست هم‌اندیشی رؤسای دانشگاه‌های استان قزوین با دکتر رضا کلهر معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیر عامل کشور در راستای تعامل و گسترش همکاری‌های مشترک و نیز بررسی‌ نیازهای آموزش و پژوهش در حوزه پدافند غیرعامل استان، عصر روز شنبه ۸ دی‌ماه در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به رصدخانه تهدیدات علم و فناوری نیاز داریم

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست هم‌اندیشی با رؤسای دانشگاه‌های استان قزوین گفت: کشور ما به یک رصدخانه‌ تهدیدات علم و فناوری نیاز دارد و برای این رصدخانه به دیده‌بان احتیاج داریم. دیده‌بان‌های رصدکننده تهدیدهای علم و فناوری دانشگاه‌ها هستند که در نهایت نتایج رصد و پایش دانشگاه‌ها باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحلیل شوند.

رضا کلهر اظهار کرد: آنچه برای ما قطعیت یافته، این است که دشمن تهدیدات خود را مبتنی بر علم و فناوری اعمال می‌کند.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم از مردم، دارایی‌ها، زیرساخت‌ها و سرمایه‌های کشور صیانت کنیم، با روش‌های سنتی نمی‌توانیم این‌کار را انجام دهیم و نیاز به کار علمی و مطالعاتی داریم و نتایج پژوهش‌ها و مطالعات علمی باید کاربردی شود تا کاربست آنها را در حوزه پدافند غیرعامل مشاهده کنیم.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: بعد از دوران دفاع مقدس با وجود اینکه این کشور با جنس لشگرکشی از سوی دشمن مورد تهدید قرار نگرفته است، اما به صورت غیرعامل و غیرمسلحانه بارها تهدید شدیم که تهدیدهای زیستی در دوران کرونا و حملات اقتصادی از مصادیق بارز این تهدیدها هستند.
کلهر با اشاره به تهدیدات سایبری دشمن علیه زیرساخت‌های نظام جمهوری اسلامی گفت: در یک فصل از یک سال حدود 1700 بار به زیرساخت‌های سایبرمحور ما حمله می‌شود و این حملات نیاز به پاسخ علمی دارند.
وی تصریح کرد: کشور ما به یک رصدخانه‌ تهدیدات علم و فناوری نیاز دارد و برای این رصدخانه به دیده‌بان احتیاج داریم. دیده‌بان‌های رصدکننده تهدیدهای علم و فناوری دانشگاه‌ها هستند که در نهایت نتایج دیده‌بانی، رصد و پایش دانشگاه‌ها باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحلیل و پردازش شوند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تهدیدات مبتنی بر علم و فناوری بر علیه کشور زیاد داریم، گفت: دانشگاه‌ها باید این تهدیدات را رصد کرده و برای مدیریت این تهدیدات راهکارهای علمی ارائه دهند.
کلهر افزود: ادارات کل پدافند غیرعامل در استان‌ها به بازوان علمی، پژوهشی و آموزشی نیاز دارند که دانشگاه‌های هر استان می‌توانند نقش این بازوان را ایفا کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دفاع غیرعامل از دارایی‌ها، سرمایه‌ها و زیرساخت‌های کشور یک مسئله امنیت ملی است و منافع ملی ما به آن گره خورده است، باید حداقل یک درصد از دانشجویان در حوزه نظام مسائل پدافند غیرعامل به‌کارگیری شوند که شامل رصد تهدیدات دشمن و شناسایی آسیب‌پذیری‌های کشور در این حوزه است.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه از پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با موضوعات پدافند غیرعامل حمایت ویژه می‌کنیم، گفت: خوشبختانه در استان قزوین طرح جامع پدافند غیرعامل تدوین شده که بخش‌های فاقد طبقه‌بندی امنیتی آن می‌تواند در دسترس دانشجویان قرار گیرد.
کلهر اضافه کرد: دانشجویان استان قزوین می‌توانند از همین طرح جامع پدافند غیرعامل نظام مسائل مورد نیاز خود را احصا کرده و بر مبنای آن پایان‌نامه و رساله دانشگاهی تعریف کنند.

افزودن نظرات